Puisi bahasa jawa/geguritan


Sahabat Puisi Dunia Cinta kali ini kita mencoba kembali untuk mengupdate puisi bahasa jawa atau guritan atau boleh disebut geguritan.

Masih seperti yang dulu kita akan menterjemahkan puisi yg sudah ada.
Nah sekarang kita mengangkat puisi yang berjudul : SUA,namun ini dengan bahasa penyesuaian.Mangga sami sami dipun waos,mugi mugi ndadosaken rena ing penggalih/mari sama sama kita baca,semoga menjadikan senang di hati.

PINANGGIH

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

angejawantah ing pasuryan sewu suka,sakwuse ngluwari mayuta kapang

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

sumunar netra,kalebur ngelak,sakwuse ketemu saking pinisah

Sakmono dawane wektu,kowe lan aku ngasorake kanthi rasa tresno

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

kowe lan aku wis jumeneng pribadi,
nalika wektu iki pinanggih,sedhela alelana aning dunyaning para mudha

Makaten ingkang saget kawula aturaken,sembahnuwun/demikian yang bisa saya sampaikan,terimakasih.

PINANGGIH

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

angejawantah ing pasuryan sewu suka,sakwuse ngluwari mayuta kapang

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

sumunar netra,kalebur ngelak,sakwuse ketemu saking pinisah

Sakmono dawane wektu,kowe lan aku ngasorake kanthi rasa tresno

Mangkono anggonku maca,sanadyan tan sinerat;

kowe lan aku wis jumeneng pribadi,
nalika wektu iki pinanggih,sedhela alelana aning dunyaning para mudha

One comment on “Puisi bahasa jawa/geguritan

  1. So, the best personal computers in the world. Apple has
    some quality cases, of course, as well as a voice plan.

    Now, let’s dive a bit deeper into what we learned about those two devices this week, shall we?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s